„Norameda“ specialiosios paskirties vaistų padalinio vadovė: „Kova už gyvybę – atkakliausia“

Šiemet, kaip ir kiekvienų metų pradžioje , įprasta apžvelgti praėjusius metus ir nubrėžti perspektyvą į ateitį, taigi, „Norameda“ specialiosios paskirties vaistų padalinio įkūrėja ir vadovė Sandra Ivanauskienė pasidalino savo įžvalgomis: „Mūsų padalinys tęsia sėkmingų metų ciklą. 2022-ieji buvo geri, nes augo pardavimai, į kolektyvą atėjo nauji, gabūs žmonės, o svarbiausia – naujausios gydymo galimybės, kurias bendrovė galėjo suteikti Lietuvos pacientams.“

Naujas vaistas pacientams, sergantiems retomis ligomis

Specialiosios paskirties vaistų padalinio vadovė labiausiai džiaugiasi, kad jos komandos pastangomis retomis ligomis sergantys pacientai gavo reikalingą gydymą, galėjo laikytis jiems skirto gydymo režimo ir tokiu būdubent jau palengvinti ligos sukeliamą naštą  – tik 5 procentams retųjų ligų kol kas yra galimybę būti gydomoms.

2022 metais S. Ivanauskienės skyrius sėkmingai įžengė į oftalmologijos sritį, perėmęs vaisto, skirto paveldimai Laber neuropatijai gydyti, atstovavimą: „Sėkmingai įžengę į šią naują bendrovei sritį, remdamiesi savo patirtimi, tapome patikimais partneriais ir bendradarbiais.“

Be to, pernai „Norameda“ Lietuvos rinkai pristatė naują vaistą, skirtą Parkinsono ligai gydyti. Šią unikalią gydymo galimybę bendrovė kol kas vienintelė suteikia Baltijos ir kaimyninėse šalyse.

„Nors šis naujas vaistas nuo Parkinsono ligos nėra kompensuojamas, gerai yra tai, kad pacientai bent jau turi galimybę gydytis šiuo vaistu. Darėme viską, kad žinia pasklistų: informacija pasiekė daug pacientų ir pavyko pasiekti puikių rezultatų: dalis pacientų jau kyla iš lovos“, – sako S. Ivanauskienė.

Karas Ukrainoje palietė kiekvieną

Tačiau, pašnekovės teigimu, 2022-ieji buvo dar sunkesni nei ankstesni metai, pažymėti COVID-19 pandemijos. Karas Ukrainoje, nors ir netiesiogiai, palietė kiekvieną žmogų ir veiklos sritį: „Mes nebuvome išimtis. Visgi šie širdį draskantys įvykiai leido suprasti, kad farmacinė veikla yra atspari ir stabili, nes kova už gyvybę – atkakliausia“, – sako S. Ivanauskienė.

Pasak „Norameda“ padalinio vadovės, nepaisant iššūkių, įmonė išliko ištikima savo vertybėms ir tikslui – rasti balansą tarp pelno ir tarnavimo žmonėms.

„Ir toliau remiamės savalaikės ir teisingos komunikacijos principu – tai leidžia išsiaiškinti, atskleisti ir tada spręsti visas problemas ir iššūkius, siekiant sumažinti ligos naštą“, – sako S. Ivanauskienė.

Nauji metai – naujos galimybės

2023-ieji yra metai, kurie suteikia naujų galimybių , tuo pačiu pareikalaus naujų sprendimų : vykdomas planas Lietuvos rinkai pristatyti naują Fabry ligos gydymo būdą, bus pristatytas dar vienas naujas vaistas retosioms ligoms gydyti.

„Be to, plečiame savo asortimentą neurologijos srityje, esame svarbūs partneriai neonatologijoje. Tvirtai tikiu, kad su mūsų patirtimi visi iššūkiai pagaliau virs naujomis galimybėmis mūsų pacientams ir įmonei“, – apie artėjančius metus pasakoja S. Ivanauskienė.